Syysseminaari Helsingin yliopistolla 9.11.2023

17.11.2023

ATS:n perinteinen syysseminaari järjestettiin tällä kertaa Helsingin Yliopiston päärakennuksen tiloissa Unioninkadulla. Seminaari kokosi yhteen luentojen ja illallisen merkeissä noin 110 ATS:n jäsentä. Tilaisuuden teemana olivat uudishankkeet, ja niiden lisäksi kuultiin ajankohtaiskatsauksia sekä kotimaisista että kansainvälisistä aiheista. 

Puhujina tilaisuudessa koti- ja pohjoismaisista aiheista puhuivat TEM:n ydinenergiaryhmän johtaja Juho Korteniemi, TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua, Fortumin CNO:n toimiston johtaja Matti Kattainen ja Posivan tekninen päällikkö Petteri Vuorio. Kyseiset esitykset tarjosivat lämpimät kuulumiset Suomessa tapahtuvista hankkeista, sekä tarjosivat arvokkaan tilaisuuden dialogiin tulevaisuuden tarpeista ja prioriteeteista Suomen ydinteollisuudessa. 

Etäyhteydellä tilaisuudessa vieraillut Sir Ian Chapman kertoi Iso-Britannian laajasta fuusiotutkimuksesta ja energiamuodon tulevaisuuden kuvista. Aihetta jatkoi myöhemmässä esityksessä myös VTT:n Tuomas Tala, kuvaten fuusioenergian kehityskaarta ja hankkeita kansainvälisellä tasolla. VTT:ltä oli tilaisuudessa esiintymässä myös Ville Tulkki, joka kertoi LDR-50-lämmitysreaktorihankkeen elinkaaresta. 

Tilaisuuden lopuksi jaettiin vuoden Pekka Jauho- palkinto (k.s. aiheesta kertova artikkeli), jonka jälkeen jäsenistö pääsi nauttimaan ruokatarjoilusta ja keskusteluseurasta. 

Suuret kiitokset sekä puhujille että osallistujille! Seuran puheenjohtaja Markus Airila avaamassa syysseminaarin Helsingin Yliopiston päärakennuksen pienessä juhlasalissa.

Syysseminaarin esitykset löytyvät jäsensivuilta.