Vuoden 2023 Pekka Jauho -palkinto Anna Korpiselle

17.11.2023

Tänä vuonna johtokunta päätti palkita jäsenistöltä saatujen ehdotusten perusteella ATS Ydintekniikka -lehteä päätoimittajana merkittävästi uudistaneen Anna Korpisen. Uudistus käsitti lehden ulkoasun modernisoinnin sekä toimitusprosessin järkeistämisen. ATS Ydintekniikka on merkittävästi ulospäin näkyvä osa seuran toimintaa ja Korpisen kehityspanos on ollut poikkeuksellinen. Korpinen oli palkinnosta kiitollinen ja yllättynyt, sillä hän koki olleensa vain yksi lenkki lehden pitkässä historiassa ja toivoi, että nykyiset ja tulevat toimitukset jatkavat lehden kehittämistä.

Pekka Jauho palkinto on perustettu ydinenergiaan liittyvässä ulkoisessa tiedotuksessa kunnostautuneen henkilön palkitsemiseen. ATS Ydintekniikka-lehti on toki seuran sisäistä tiedotusta, mutta se on myös eniten ulospäin näkyvä osa seuran toimintaa. Lehden artikkeleita on vuosien varrella siteerattu valtamediassa ja joskus niiden sisältöä on käytetty siteeraamattakin, ja epäilemättä ne ovat
antaneet siemenen monille toimittajien omille artikkeleille. Selityksenä tähän on, että lehteä jaetaan jäsenistön lisäksi seuran ulkopuolelle, muun muassa mediataloille.

Lehdellä on ollut reilun tusinan verran päätoimittajia 52 ilmestymisvuotensa aikana. Anna Korpinen nosti kuitenkin lehden tasoa merkittävästi vuoden 2015 alussa aloittaessaan päätoimittajana. Tuossa vaiheessa seuran uudistuminen oli muutenkin tapetilla ja lehden uudistustyö antoi tähän sivustatukea. Annan johdolla uudistettiin lehden ulkoasu modernimmaksi ja toimitusprosessia sekä toimituksen käytäntöjä järkeistettiin. Näihin ei ole ollut tarvetta tehdä muutoksia kohta kymmeneen vuoteen.

Anna Korpinen pitämässä kiitospuhettaan Pekka Jauho -palkinnon johdosta.